Dügün Tv Aydin Çine


 

Bitkisel içecekler Tıkla

Karadut Pekmezi Faydaları

Karadut meyvesinden yapılan karadut pekmezinin en belirgin faydası antioksidan özelliğe sahip olmasıdır. Karadut tam bir şifa kaynağıdır daha önceki konularımızda Karadutun faydaları ve Karadut şurubunun faydaları hakkında bilgiler vermiştik.



Karadut yaz aylarında ve çok kısa bir zaman yetişen meyvedir. Bu dönemde toplanmalı karadut pekmezi bu dönem toplanan karadutlardan bekletilmeden yapılmalıdır. Bu dönemde toplanan karadutlar tüketilmeyecek ve pekmez yapılmayacak ise kullanılacağı zamana kadar difriz de bekletilmelidir.



Karadut Pekmezi Faydaları

Demir açısından zengin olan karadut pekmezi kansızlığın giderilmesinde etki sağlar.
Diyet lifleri açısından zengin bir meyvedir.
Hepatit ve gastrite iyi gelir.
Emziren annelerin sütünü arttırır.
Mineral zenginidir.
Çocukların tüketmesi tavsiye edilir.
Enerji verdiğinden halsizliğe iyi gelir.
Magnezyum ve çinko barındıran dut pekmezi genel sağlığın korunmasında başarılıdır.
Sinirleri güçlendirerek beyin sağlığını korur.
Sindirim sorunlarına iyi gelir.
Mide rahatsızlıklarında şifadır.
İdrar yolunda oluşan iltihaplanmalara iyi gelir.
Kabızlık sorunlarında faydalıdır.
Solunum yolu hastalıklarının ( alerji, bronşit ve astım ) rahatlamasını sağlar.
Pamukçuk hastalığı için kullanılır.
Sporcular sıklıkla dut pekmezi tüketirler.
Zekanın gelişimini destekler.
Yemek borusu ve ağızda oluşan mikroplar dut pekmezi ile gargara yapılarak giderilebilir.
Karaciğer rahatsızlıklarında vücuda bağışıklık kazandırır.
Kanın temizlenmesini sağlar.
Kanın beyne pompalanmasına yardımcı olur.
Uyku problemlerine iyi gelir.


Karadut Pekmezinin Zararları

Şeker ve diyabet rahatsızlıkları bulunanlar doktora danışmadan tüketmemelidir.
Aşırı tüketiminde vücutta alerji oluşturabilir.
Duta karşı alerjisi bulunanlar dut pekmezini de tüketmekten kaçınmalıdır.
PAYLAŞ TWİTTLE PAYLAŞ

Kahve Telvesinin Faydaları

Kahve Telvesinin Faydaları

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olup yüzyıllar boyu büyük bir keyifle tükettiğimiz kahvenin faydaları gibi kahve telvesinin de bir çok faydası bulunmaktadır. Ruh sağlığını, mideyi ve cildi korumasının yanı sıra pratik kullanım alanlarını öğrenince kahve telvesini atamayacaksınız.



Kahve Telvesinin Faydaları

Ağrıyı azaltır: Şöyle ki, hali hazırda bir baş ağrısı çekiyorsanız ve de kullandığınız ağrı kesicinin hızlı ve daha iyi etki etmesini istiyorsanız içmiş olduğunuz kahveyi telvesi ile birlikte tüketerek ağrı kesici ilaçların etkisini % 40 oranında arttırabilirsiniz.
Astıma yakalanma riskini azaltır: Düzenli olarak telvesi ile tüketilen kahve, nefes alışverişlerini dengede tutarak astım hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde azaltır.
Enerji verir: Enerji ve sakinlik veren muazzam bir içecektir. Yorgunluğu alır, rahatlatır.
Cildi korur: Günde 2 fincan kahve tüketimi cildi korumak, kırışıklıkları minimuma indirip, cilt sorunlarını gidermek için yeterli olacaktır.
Kanser riskini azaltır: Pankreas, prostat, göğüs ve kolon kanserine karşı vücudu korur.
Sindirimi kolaylaştırır: Sindirim kolaylığı sağlayarak, metabolizmayı hızlandırıp, bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Karaciğeri korur: Karaciğer enzimlerinin dengede kalmasını sağlayıp sarılık, siroz gibi ciddi hastalıklara karşı karaciğeri korur.


Kahve Telvesinin Diğer Faydaları

Ruh sağlığını korur, depresyona yakalanma riskini azaltır.
Mide ağrısına iyi gelir.
Hazmı kolaylaştırır.
Vücudu alkolün kötü etkilerine karşı korur.
Vücudu toksinlerden arındırır.
Ödem oluşmasını önler.
Selülit oluşumunu önler, cildi sıkılaştırır.
Diyabete yakalanma riskini azaltır.
Parkinson hastalığına karşı korur.


Kahve Telvesinin Özellikleri ve Pratik Kullanım Alanları

Kahvenin telvesini çöpe atmadan evvel bir kez daha düşüneceksiniz. İşte kahve telvesinin hiç bilinmeyen yönleri;

Kokuları Gidermek için Kullanımı: İçtiğiniz kahvenin telvesini gazetede kurutup buz dolabına koyun, buz dolabındaki kötü kokulardan kurtulmanızı sağlayacaktır. Ayrıca yemek hazırlarken sarımsak ve soğan doğradıysanız bu kahve telvesi ile ellerinizi ovuşturup kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
Kumaş Boyası Görevi Görür: Sıcak su ile karıştırıldığında doğal bir kumaş boyası olur, kumaşlarınızı kahverengi boyamak için bunu kullanabilirsiniz.
Temizlik için Harikadır: Yüzeyleri aşırı tozlu ve çizilme tehlikesi olan nesneleri kahve telvesi ile zarar vermeden temizleyebilirsiniz.
Kül ve Tozları Engeller: Evinizde çok tozlu alanlar veya şöminenizdeki külleri temizlemeden önce üzerine hafif nemli kahve telvesi atarsanız tozların ve küllerin uçuşmasını engellersiniz.
Bitkileri Kediniz den Koruyun: Kahve telvesini rendelenmiş portakal kabukları ile birlikte bitkilerinizin etrafına serperseniz kediniz bitkilerden uzak duracaktır.
Bitkilerinizi Besleyin: Gül, çam ağacı, kamelya ve açelya gibi bitkileriniz varsa bu bitkiler asidik toprak yapısında daha iyi geliştikleri için, filtre kahvenin telvesi ile daha iyi beslenirler
Karıncaları Kaçırır: Evinizi özellikle mutfağınızı karıncalar bastı ise giriş yollarına kahve telvesi dökerek karınca probleminden kurtulabilirsiniz. Salyangoz gibi bahçedeki hayvanların bulunduğu kısımlara döküldüğünde bu sorununuzdan da hayvanlara zarar vermeden kurtulabilirsiniz.
Köpeğiniz deki Pireleri Kovun: Köpeğinizin şampuanı içerisine kahve telvesi ilave edin, köpeğinizi yıkarsan iyice ovun bu pireleri temizlerken, pireleri uzak tutacak ve ayrıca köpeğinizin tüylerini yumuşatacaktır.

Karbonatlı Suyun Faydaları

Karbonatlı Suyun Faydaları

Son günlerde zayıflamak adına birçok televizyon programında ve zayıflama yöntemlerinde karbonatlı suyu duyuyoruz. Peki karbonatlı su gerçekten zayıflatıyor mu? Karbonatlı suyun faydaları neler?



Karbonatlı Suyun Faydaları

Karbonatlı su zayıflamaya etkisi olduğu kadar cildinde güzelleşmesinde etkilidir. Doğru şekilde ve bilinçli tüketerek karbonatlı sudan en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.
Suyun alkali olmasını sağlayarak Ph seviyesinin yükselmesinde etkilidir.
Karbonatı su ile karıştırarak güneş yanığı oluşan yerlere sürüldüğünde sızıları azalır.
Hafif yanıklarda karbonatlı su etkilidir.
Karbonatlı su ile dişlerin beyazlamaları sağlanır.
Ağız kokusunun giderilmesi için karbonatlı su ile gargara yapılır.
Kötü kokan ayaklar karbonatlı suda bekletilerek önlenebilir.
Çatlayan ve kuruyan ayakları için sıcak suya karbonat ve sirke ekleyip 20 dakika bekletin.
Peeling etkisi oluşturan karbonatlı su ile cildi tahriş etmeden masaj yapılır.
Cildin yumuşamasında karbonatlı su etkilidir.
Saçlarda oluşan kepeklenme için karbonatlı su ile durulanabilir.
Dezenfektan özelliği bulunur.
Karbonatlı su ile kirli ve yağlı alanlar temizlenir.
Karbonatlı su mide rahatsızlıklarının azalmasına yardımcı olur.
Karbonatlı su ile ciltte bulunan hücrelerin aktif hale gelmesi sağlanır.


Karbonatlı Su Nasıl Yapılır?

Karbonat ( yarım tatlı kaşığı )
Su ( 1 litre )
Hazırlanışı: 1 litre suyun içerisine karbonatı ekleyip karıştırın ve gün boyu için. Hazırladığınız bu suyu başka içeceklerinize de azar, azar ekleyebilirsiniz.



Karbonatlı Suyun Zararları

Aşırı kullanımdan kaçınmak gerekir.
Kilo vermek için kullanılan karbonatlı ( alkali su ) suyun herhangi bir kanıtlanmış etkisi bulunmamaktadır.
Karbonatlı su yüksek tansiyon ve kalpte çarpıntıya neden olabilir.
Kuru ciltlere tavsiye edilmez peeling etkisi ile daha çok cildi kurutabilir.
Aşırı kullanım sonucunda ülserin daha fazla artmasına neden olur.



Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Türk misafirperverliğinin göstergesi olan Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Kahve gibi telvesi ve çekirdeği de oldukça faydalıdır. Kahve, kahve telvesi ve çekirdeğinin faydaları ile fazla tüketilmesinin zararları.

 

Kahvenin Sağlığa Faydaları

Şeker Hastalığına Yakalanma Riskini Azaltıyor: Ülkemizde oldukça fazla şeker hastası bulunmakta. Yapılan araştırmalar sonucunda günde 1 fincan kahve içenler içmeyenlere oranla şeker hastası olma riskinden daha uzaklar.
Zinde Tutar: Kafein içeriği etkisi sayesinde zihnin açık olmasını ve konsantrasyonun tam olmasını sağlar. Sabahları tüketilen kahve güne daha enerjik ve daha hareketli başlamanızda yardımcı olur. Kahve stresinde giderilmesinde etkilidir.
Kalp Sağlığını Koruyor: Aşırı kahve tüketimi kan basıncının yükselmesini sağlarken yeterli miktarda tüketildiğinde kan basıncı normal seyir eder. Kahve tüketen kişilerin özellikle bayanların kalp hastalıklarından korunma şansı daha yüksektir.
Kahvenin Zayıflamaya Faydası: Yağ yakımında oldukça etkili olan kahve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
Kahve Kansere Karşı Faydalı: Kolorektal ve karaciğer kanserlerine karşı koruyucu olarak düşünülen kahve araştırmalar sonucunda bu kanıya varılmıştır. Kahve içenlerin %40 oranında bu kanser türlerine yakalanma riskleri azalıyor.
Enerji Verir: Kandaki adrenalin artmasını sağlayan kahve fiziksel yorgunluk yaşamadan önce vücudunuzu buna hazırlar. Bu açıdan özellikle sporla uğraşanlar antreman öncesi 1 fincan kahve tüketirler.
Depresyonla Mücadele Eder:Yaşamı önemli ölçüde etkileyen depresyon ruhsal bir bozulmadır. Sinsi bir hastalık olan depresyona yakalanmamak için günde 2 – 3 fincan kahve tüketilebilir.
Kahvenin Alzheimere Faydası: 60 yaşın üstündeki bireylerde görülen alzheimer hastalığı en çok karşılaşılan hastalıklardan biridir. Fakat her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis edildiğinde hastalığı hafif geçirme şansı daha çoktur. Araştırmalar sonucunda oraya çıkan ise sağlıklı beslenme, egzersiz yapma ve kahve tüketimi sonucunda bu hastalığa yakalanma şansı çok daha azdır.
 

Kahvenin Faydaları

Günde 2 fincan kahve tüketerek rektal, göğüs ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltabilirsiniz.
Sinirlerin yatışmasında kahve tüketimi etkilidir.
Antioksidan barındıran kahve yaşlanmanın gecikmesini sağlar.
Ağrı kesicilerin etkisini hızlandırarak daha çabuk sonuç almanıza yardımcı olur.
Kan basıncının düzenlenmesinde etkilidir.
Orta yaşa kadar kemik güçlenmesini sağlar. Yaşlılarda fazla tüketimi önerilmez.
Belleğin kuvvetlenmesini sağlar.
Girişkenliği arttırır.
Solunum yolunda oluşan iltihapları azaltarak broşların açılmasını sağlar.
 

Kahve Telvesinin Faydaları

Saçlar için oldukça faydalı olan kahve telvesini saçlarınıza yedirerek 20 dakika bekletip yıkayınız. Saçların sağlıklı bir şekilde parlamasında oldukça etkilidir.
Cilde Hindistan cevizi yağı ile karıştırılıp uygulanan kahve telvesi selülitleri giderir ve cilt gözeneklerinin açılarak nefes almasını sağlar.
Ellere sürülen kahve telvesi oluşan kokuların giderilmesine yardımcı olur.
 

Kahve Çekirdeğinin Faydaları

Cildiniz için mutlaka kavrulmuş kahve çekirdekleri kullanmalısınız.
Serbest radikalleri önleyerek ciltte oluşan zararlı maddeleri diskalifiye eder.
Diyet yapanlar kahve çekirdeği tüketerek uzun süre tokluk hissi yaşayabilir.
Kahve çekirdeği cildin kırışmasını önler.
Kahve çekirdeği saç dökülmesini önleyerek kelliğin önlenmesine yardımcı olur.
 

Kahvenin Cilde Faydaları

Cilt Kızarıklıklarını Önlüyor: Alerji ve cilt rahatsızlıklarından dolayı oluşan kızarıklıkları önlemek için kahve ve kahve telvesini cildinize uygulayabilirsiniz. Aspirin gibi iltihap giderici etkisi olan kahve ciltte oluşan iltihaplara da iyi gelmektedir.
Selülitler İçin Kahve Uygulayın: Üniversitede yapılmış araştırmaya göre kahve ile yapılan bacak masajlarında selülitlerin % 70’i gözle görülür bir şekilde azalmış. Kese yardımı ile düzenli bir şekilde masaj yaparsanız sizde selülitlerinizden rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
Gözaltı Morlukları: Genetik olmayan gözaltı morlukları genellikle uykusuzluk, beslenme bozukluğu ve stres sonrasında görülür. Kahve tüketerek veya gözaltlarınıza uygulayarak bu bölgede oluşan morlukların görünümünü oldukça hafifletebilirsiniz. Hazır çektirilmiş kahveye biraz su ekleyip karıştırın ve göz altlarınıza uygulayıp 4 – 5 dakika süresince bekletin. Haftada 3 kez uygulamak yeterlidir.
Kahve ciltteki ölü hücrelerin giderilmesini sağlar.
Kahve veya kahve telvesini cildinize uygularsanız, ten renginiz zamanla açılmaya başlar.
Zeytinyağı ile karıştırarak cildinize uyguladığınız kahve cildinizi nemlendirir.
Haftada 2 gün içilen kahvenin telvesini siyah noktalarınıza sürerek siyah noktalardan kurtulabilirsiniz.
 

Kahvenin Zararları

Aşırı tüketim sonucunda kalp çarpıntısına neden olur.
Kalp rahatsızlığı olanlar oldukça az tüketmelidir.
Tansiyon hastalarının fazla tüketmesi önerilmez hatta çoğu doktor kahveyi kesinlikle yasaklar.
Mide rahatsızlıklarında ülseri tetikleyerek midenin dengesini bozar.
Emziren ve gebe bayanlar doktora danışmadan tüketmemelidir.
Vücutta su kaybına neden olabilir.
Bazı uzmanlar kahvenin migren ağrısını tetiklediğini söylüyor.

Andız Pekmezinin Faydaları

Andız Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Andız pekmezi Doğu Akdeniz bölgesinde Ardıç ağacının kozalağından elde edilen bir pekmez çeşididir. El değmeden üretilen bu pekmezin sağlık üzerinde pek çok yararı bulunmaktadır.

 

Andız Pekmezinin Faydaları

Esansiyel yağ açısından zengin olan andız pekmezi antioksidan açısından oldukça zengindir.
Yaralara ve çıban oluşmuş bölgelere sürüldüğünde çabuk etkisini gösterir.
Alerji ve alerjiye bağlı olan cilt hastalıklarında tedavi edicidir.
Andız pekmezi düzenli şekilde tüketildiğinde saç dökülmelerini önler.
Sedef ve egzama rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanılır.
Her gün düzenli şekilde tüketildiğinde kalp damarlarını ve kalbi korur.
Böbreklerde taş oluşmasını engellerken var olan taşların düşmesine yardımcı olur.
Mide spazmlarını engeller midenin kuvvetlenmesini sağlar.
Sistis rahatsızlığını önler ve idrar yollarını temizler.
Kanın temizlenmesini sağlar.
Karaciğerin korunmasına yardımcıdır.
Bacakların rahatlamasını sağlayan pekmez romatizma ağrılarını hafifletir.
Toksinlerin atılımını sağlar ve tekrar oluşmasını önler.
Bağırsakların tembel olmasını engeller.
Parazitlerin oluşmasını engeller.
Ödem ve şişkinlik sorunlarını giderir.
Soğuk algınlığı ve nezle hastalığına iyi gelir.
Bronşitin azalmasını sağlar ve kuru öksürüğü hafifletir.
 

Andız Pekmezi Nasıl Tüketilir?

Andız pekmezini her sabah kahvaltıda 1 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz.
1 bardak suya 1 tatlı kaşığı andız pekmezinden ekleyip karıştırarak içilebilir.
 

Andız Çayı Nasıl Yapılır?

Andız unu ( 1 çay kaşığı )
Su ( 1 çay bardağı )
Hazırlanışı: Suyu kaynatın ve kaynamış suya andız ununu ekleyip karıştırın. Karışıma istenirse bal eklenip ister sıcak ister soğuk tüketilebilir.

 

Andız Çayının Faydaları Nelerdir?

Anemi ve kansızlık hastalığına iyi gelir.
Kan şekerinin normale dönmesine yardımcı olur.
Kalıcı saç dökülmesini önler.
Aft gibi ağız içi yaraların tedavisine iyi gelir.
Sedef hastalığında tedavi edicidir.
Sürekli devam eden yorgunluğu önler.
Mide bulantılarına iyi gelir.
Sinüzite iyi gelerek baş ağrılarını hafifletir.
Akciğerde oluşan lekeleri çözüm olur.
Büyüklerde yaşanan altını ıslatma problemini hafifletir.

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları

Keçiboynuzu tüketmenin lezzetli yollarından biri de keçiboynuzu pekmezi tüketimidir. Sigara tüketenler, akciğer ve astımla ilgili rahatsızlıkları bulunanlar keçiboynuzu pekmezini rahatlıkla tüketebilir. Keçiboynuzunun faydaları makalemizi okuyarak tam ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Keçiboynuzu Pekmezinin Mucizevi Faydaları

Keçiboynuzu Pekmezi Yüksek Enerji Kaynağıdır: Sütten 3 kat fazla kalsiyum içeren keçiboynuzu pekmezi özellikle çocukların kemik gelişimi için önemlidir. Kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir.
Keçiboynuzu Pekmezinin Sindirime Faydaları: Ham selüloz içeren keçiboynuzu pekmezi hem bağırsak hem de gastrite faydalıdır. Kabızlık ve ishalin geçmesini sağlarken bağırsak gazları ve midenin şişmesini önler. Diğer yandan bağırsaklarda oluşan parazitleri azaltır.
Antiseptiktir: Bakterilerin giderilmesini sağlayan keçiboynuzu pekmezi yara ve iltihapların geçmesinde etkilidir.
Afrodizyak Etkilidir: Cinsel gücün artmasını sağlayan keçiboynuzu pekmezi cinsel performansın artmasını sağlar ve sperm kalitesine olumlu katkıda bulunur.
 

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları

Kansızlığa en faydalı pekmezdir, aynı zamanda kanı temizleyerek damarların açılmasını sağlar.
Keçiboynuzu pekmezi akciğer dostudur.
Alerjik rahatsızlıklara iyi gelir.
Nefes darlığına iyi gelen keçiboynuzu pekmezi kortizon tedavisinde faydalıdır.
Diş minesini ve köklerini besler.
Astım hastalıklarına faydalıdır.
Tüketildiğinde enerji vererek zindelik sağlar.
Nefes darlıklarında ve guatr rahatsızlıklarında şifalıdır.
Kalp çarpıntısını hafifleterek genel kalp sağlığını korur.
Göğüs bölgesini yumuşatarak balgamın kolay atılımını sağlar.
Kanserden vücudu korur.
Akciğer kanserinden koruyarak sigara kullananlara tavsiye edilir.
Sodyum ve potasyum açısından zengindir.
Kalsiyum içerdiğinden iskelet sistemini sağlıklı tutar.
 

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır?

Şeker ( 1 kilo )
Keçiboynuzu ( 1 kilo )
Hazırlanışı: Keçiboynuzlarını tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Keçiboynuzları yumuşayana kadar ocakta haşlayın. Keçiboynuzları yumuşadıktan sonra elek yardımcı ile püre kıvamına getirin ve içine şeker, limon ekleyin. Yarım saat daha ocakta kaynatın ve soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.

 

Önemli: Pekmezi şeker hastaları ve küçük çocuklara yedirecek anneler önce aile hekimlerine danışmalıdır.

 

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Kullanılır?

Reçel ve bal tüketildiği gibi keçiboynuzu sabah kahvaltılarında tüketilebilir.
Yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder