Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Şiş Köfte Fırında Yapımı

Şiş Köftenin Malzemeleri:
4-5 ad. patates,
2 ad. soğan,
5-6 ad. çarliston biber,
5-6 ad. kırmızı kapya biberi,
Pul biber,
Kekik,
Tuz,
2 yemek kaşık sıvı yağ.
Köfte harcı için;
500 gr. kıyma,
1 yumurta,
1 ad. soğan,
1 ad. kapya biberi,
Yarım demet maydanoz,
2 yemek kaşık galeta unu (veya 3 dilim bayat ekmek içi),
1 tatlı kaşık domates salçası,
Pul biber,
Toz biber,
1 tatlı kaşık tuz.
Şiş Köftenin Hazırlanması:
Tarif için ilk olarak köfte harcını hazırlayalım.
Köfte harcını hazırlamak için, 500 gr. kıyma derin bir kap içerisine alınır.
1 ad. soğan, 1 ad. kırmızı kapya biberi ve maydanoz, rondodan geçirilip kıymanın üzerine ilave edilir.
Daha sonra 1 ad. yumurta ve 2 yemek kaşık galeta unu eklenir. http://pratikevyemektarifleri.comSon olarak 1 tatlı kaşık domates salçası, tuz ve baharatlar ilave edilip, güzelce yoğrulur. Elde edilen köfte harcının üzeri streç film ile kapatılır ve buzdolabına kaldırılıp, yarım saat dinlendirilir.
Patateslerin kabukları soyulup, yıkanır ve elma dilimi şeklinde dilimlenip, fırın tepsisine koyulur (ne çok kalın ne çok ince).Dilimlenen patateslerin üzerine 2 yemek kaşık sıvı yağ, kekik, pul biber ve tuz ilave edilip güzelce harmanlanır.
Baharatlı patatesler, tepsi içerisine düzgün bir şekilde yayılır.
Köftelerin arasına dizmek için soğan, çarliston biber ve kırmızı kapya biberi, iri iri küp şeklinde doğranır.
Dinlendirilen köfte harcı dolaptan alınır ve köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.Şekillendirilen köfteler, köfte, biber, soğan, biber şeklinde çöp şişlere dizilir ve patateslerin üzerine yerleştirilir. Bütün malzemeler bitene kadar aynı işleme devam edilir.Hazırlanan fırında şiş köfte, önceden ısıtılmış 180° fırında, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patatesler yumuşadıktan sonra, fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Önemli; Şiş köfteler fırında pişerken ara ara çevirin ve her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.

0 yorum:

Yorum Gönder