Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Pratik Kürdan Kebabı Tarifi

MALZEMELER:
kemer patlıcan,
250gr kuşbaşı dana eti,
100gr mantar,
1 küçük kavanoz bezelye,
2 ad. patates,
2 ad. havuç,
2 ad. kırmızı biber,
1 ad. kurusoğan,
4diş sarımsak,
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,
zeytinyak,
Sosu İçin:
1 çorba kaşık salça,
1 su bardak su,
Üzeri İçin:
Domates,
biber,
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ,
Üzeri İçin :
domates,
yeşil biber,
Kızartmak için:
1 su bardak sıvı yağ,
HAZIRLANMASI:
İlk olarak patlıcanları boylamasına olacak şekilde ince ince dilimleyelim. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağını süzdürelim. Etleri tencereye koyalım ve ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirelim. Mantarları küp küp doğrayalım ve suyunu çeken etlerin üzerine ekleyip 5 dakika ara ara karıştırarak kavuralım.Soğan, biber ve sarımsakları fazla küçük olamayacak şekilde doğrayıp, zeytinyak ile beraber kavrulan mantarlı etlere ekleyelim ve soğanlar ölene kadar kavuralım.
Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartalım. Bezelyeyi yıkayıp süzelim.
Kızaran patates ve havuçları bezelyeler ile beraber, kavrulan sebzelere ekleyip baharatlarını da ilave edelim ve 5 dakika kavurup ocaktan alalım.
Düz bir zeminde, patlıcanları biri boyuna diğeri enine olacak şekilde üst üste koyup, artı şeklinde ( + ).
(ben bu işlemi fazla derin olamayan bir kase üzerinde yapıyorum),
Patlıcanların orta kısmına hazırlanan sebzeli harçtan bolca koyup, patlıcanların uç kısımlarını karşılıklı kapatıp, kürdan batırıp tepsiye yerleştirelim.
Hazırlanan kebapların üzerlerine dilimlenmiş biber ve domates koyalım.
Salçayı suda çözdürüp tepsinin tabanına dökelim.
Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım.

0 yorum:

Yorum Gönder