Dügün Tv Aydin Çine


 

5 Haziran 2017 Pazartesi

Karnıyarık Tarifi

MALZEMELER:
7 ad. patlıcan
500-600 gr kıyma
1 ad. soğan
3-4 ad. Yeşil biber
3-4 ad. domates
1/4 demet maydanoz
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Seviyorsanız kimyon (olmasada olur)
Sıvıyağ
Kızartmak için,
Sıvıyağ
Üzeri için;
2-3 ad. yeşil biber
1 ad. domates
HAZIRLANMASI:
İlk olarak patlıcanları alacalı soyarak kızartıyoruz. Daha önceki tariflerimde de belirttiğim gibi ben patlıcanı suda bekletmiyorum eğer siz isterseniz biraz suda bekletip daha sonra kızartabilirsiniz. Diğer tarafta yağ koyduğumuz tavaya soğanı yemeklik doğrayıp ocağa alıyoruz yağ kızıp soğanlar kavrulmaya başlayınca kıymayı da ekleyip güzelce karıştırıp eziyoruz ki kıyma top top kalmasın. Kıyma suyunu çekmeye başlayınca yeşil biberi ekleyip biraz daha kavuruyoruz birazda biberlerle kavrulan kıymaya domatesleri ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Kıymamız kavrulunca içine maydanozu da ekleyip ocaktan alıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları fırın tepsisine yerleştiriyoruz içini açarak kıymalı harcı dolduruyoruz. İsterseniz salça eklediğiniz yada sadece tuz eklediğiniz 1 bardak kadar suyu tepsiye döküyoruz, patlıcanların üzerine de birer dilim domates ve biber koyuyoruz  , 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirerek fırından alıyoruz ve biraz dinlendirerek servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder